BelépésVaslovasok.huMotoros túrák animáció

10 napon belül nincs aktív túra...

Motoros túra szabályzat

Az alábbi feltételeknek mindenképp legyenek biztosítottak:

Üzembiztos, közúti közlekedésre alkalmas motor!
Kellõ jártasság a motor biztonságos vezetéséhez!
Felelõsségteljes magatartás! Érvényes vezetõi engedély!
Motorod képes legyen tartani a túrán feltüntetett utazósebesség felsõ határát!
Az üzemanyag és a étkezési költségeken kívül +10.000 Ft legyen nálad.

Szabályzat

A túrán résztvevõk kötelesek betartani a túra vezetõ utasításait persze csak akkor, ha ez nem irracionális (igyekezz, ne maradj le, kanyarodjál gyorsabban). Tehát ha ilyen utasításokat kapsz, akkor inkább fordulj vissza a saját érdekedben! Egyéb esetben próbálj meg alkalmazkodni a vezetõ tempójához és karjelzéseihez.

Szervezõ(k):

A túrát szervezõ(k) elérhetõségei. ha lehet akkor a fórumba kérdezzetek és ne telefonon! A telefonos elérést csak akkor használjátok, ha a fórumban már nem elérhetõ a szervezõ (nagyon sürgõs, elindult a túrára vagy már a helyszínen van). Ha tudod hogy mégsem jössz a túrára és elfelejtettél lejelentkezni, akkor egy sms-sel vagy egy rövid telefonnal jelezd ezt a túravezetõnek.

Cél:

Ahova tartunk, vagy amit meg akarunk nézni.

Találkozó:

A találkozó helyszínére úgy érkezz, hogy közel teli legyen a tankod, vagy ha a találkozó benzinkúton van, akkor tankold teli a motorod. Ha mindenki közel teli tankkal indul neki a túrának, akkor nem kell külön-külön mindenki miatt egyenként megállni.

Túra tempója:

Amikor jelentkezel egy túrára nézd meg a kiírt utazó sebességet! Az elsõ cellában a lakott területen belüli sebesség felsõ határa van feltüntetve. Nem vagy köteles ezt akkor sem túllépni, ha a vezetõ ennél gyorsabban halad! Neki kötelessége téged bevárni!
A második cella a lakott területen kívüli utazó sebességrõl ad információt. Igyekezz tartani ezt a sebességet, de soha ne veszélyeztesd magad! Elõfordul, hogy egy-egy egyenesben a vezetõ túllépi a kiírt sebességet, de mint az elsõ esetben is neki kell az adott szakasz végén (nem otthon) téged bevárni és nem neked kell igyekezni utána. Tudom ez egy kicsit nehéz, mert az ember úgy érzi, hogy feltartja a másikat, nem szeret lemaradni, de jobb a békesség. Nyugodtan és higgadtan! A vezetõ meg fog várni, és ha a lemaradásodért szól, vagy zokon veszi, akkor nem alkalmas a vezetésre! Máskor szervezzen magának túrát:)

Találkozóra érkezés idõpontja:

A kiírt idõpont elõtt 15 percel legyél ott! Sajnos nem vagyunk egyformák és több ok is akadályozhat a pontos érkezésben (forgalom, igazoltatás, stb.). Ezért próbáld meg megcélozni a találkozó idõpontját és az indulásra legrosszabb esetben is pontosan oda fogsz érni! A két idõpont között általában eligazítás, tankolás, beszélgetés van, ami szintén fontos lehet. Ha nem érkezel meg az indulás idõpontjára, akkor ne sértõdj meg ha otthagyunk, mivel elõfordul, hogy más találkozó pontokon is csatlakoznak a csapathoz és a Te késésed miatt Mi is elkésnénk.
Igyekezz pontos lenni!

Hazaérkezés:

Hazaérkezés az általában nem szokott pontos lenni, vagy elõbb vagy késõbb érkezünk. Az eddig tapasztaltak alapján ez plusz-mínusz egy óra.

Legutóbbi bejegyzések


Hogyan motorozzál csapatban?
Zártkörû túrák szervezése
Közlekedési tanácsok motorosoknak
Pécs környéki motoros túraútvonalak
Hogyan tárold télen a motorodat?
További bejegyzések >>

EsemĂŠnynaptĂĄr


További programok >>
Motoros túrák, programok, találkozók, rendezvények, események
C Minden jog fenntartva 2006-2014 Vaslovasok.hu | Copyright és Adatvédelem | Médiaajánlat
IP címed:
3.239.2.192