BelépésVaslovasok.huMotoros túrák animáció

10 napon belül nincs aktív túra...

Albán-Balkán tekergés(max.5Vas!) - Fórum

A túrára való jelentkezés előtt kérlek olvasd el a szabályzatot!
Szervező adatai
Szervező: lajos66 - Antal Lajos
Telefon: 06-70-633-4588

Túra leírása
Sziasztok!

Ha a május végi időjárás is engedi,akkor tekergünk keresztbe-kasul egy kalandos nagyobb karikát az Albán(Balkán)-főleg-hegyi utakon ill.megnézünk egy pár jelentősebb nagyobb várost,nevezetességet(egy kis pihenés képpen) ill.a tengert is útba ejtjük pár órára Durresnél ill.a 8-as út mellett egy jó darabig!(jó szakasz!)
Persze a Monenegrói Kotori öböl és környéke sem maradhat ki ha már erre járunk...

Az út első NAGYOBB RÉSZE kb.közel 650-700 km(magyar-szerb)autópálya lesz-rövidebb pihenőkkel,ezután jönnek az enyhébb kanyargósabb hegyi szakaszok Makedóniában,-Ohridig,itt lesz közvetlen a tó partján az első napi szállásunk.Érkezés kb.19 óra körül(remélhetőleg!).

Második nap reggelén belépünk Albániában és elkezdjük bemotorozni a kalandos hegyi-"kavicsos-poros"- utakat Leskovik felé lefelé a görög határ mellé.Ez egy elég"érdekes"viszont szép szakasz,egyszer(!)érdemes végig menni arra aki kedveli az igazán hegyi,sziklás tájakat kevésbé forgalmas enyhén szólva közepes minőségű utakon...
BERAT-ig megyünk,ahol a szállásunk lesz,-ez egy meseszép település,nem szabad kihagyni aki egyszer erre jár.
Kb.300 km(!)lesz a napi etap,tehát ide is kb.17-18 óra körül remélhetőleg megérkezünk,hogy még azért lássunk is valamit,bár útközben is lesz bőven mit megcsodálnunk.

Harmadik nap a reggeli után a tengerparti DURRES felé vesszük az irányt,utána Puka felé"kanyarvadászunk"a hegyekben"egy kicsit"-ha az időjárás is engedi persze-majd SHKODER-en át a főútról dobunk egy jobbost tovább Montenegróba-szép keskeny kanyargós hegyi-sziklás ösvényen a tó feletti útszakazson(gyönyörű panorámás kilátás végig a tóra!)majdnem CETINJIG,ahol jól elfáradtan megszállunk kb-19-20 óra tájban.
Ezen a napon kb.jó 400 km-t lovagolunk be.

Negyedik nap reggelén felnyargalunk a csodálatos panorámával és szerpentinekkel megáldott
KOTORI-ÖBÖL fölé emelkedő csúcsra,majd leereszkedve KOTORBA átkompozunk az öblön és Dubrovnik felé veszzük az irányt,-természetesen a 8-as úton Makarskáig és innen az utolsó szálláshelyre Ripcibe(szép környék!).Érkezés a későbbi esti órákba kb.20 óra körül.
Ez a nap talán kicsit"erősebb"lesz a sok kanyar és még több látnivaló-megálló miatt,ezért biztos h kellemesen elfáradunk-,kb.300 km-t motorozunk be...

Ötodik és egyben az utolsó nap keresztbe-kasul a rövidebb de látványosabb és lassúbb szakaszon elindulunk hazafelé Banja Luka, Daruvár,Barcs irányába...Ha szerencsénk lesz kb.600 km után már otthon landolunk talán még világosban...Az útvonal nincs kőbe vésve(!),tehát csakis arra megyünk,ahol száraz az út és nincs felhő!
Ezen a túrán is biztos lesznek meglepetések az utak minőségével kapcsolatban(is),-senki ne várjon végig asztfaltos sima útra!Ez nem az a túra(!),viszont csakis a relatív, biztonságos"köves"utat próbáljuk követni.Hangsúlyozom,hogy a GPS is tévedhet(és fog is!)tehát ha szükséges,akkor módosítunk is az útvonalon .Volt már ilyen...Oda és vissza is lesz autópálya(nem is kevés)-,mint,ahogy a térképen is látjátok,tehát kb.1000km biztos,hogy pálya lesz(ebből több odafelé).
Nem rohanunk,ahol érdemes ott megállunk fotózni-bámészkodni,viszont a szállás helyekre legkésőbb(!)19 órára tervezem az érkezést.Étkezés,-amikor megéhezünk,ezt is közösen döntjük el.
Aki szeretne jönni,kérem h legkésőbb 2019.április30-ig jelezze.Előre nem kell fizetni semmit a szállás foglalást a booking com-on keresztűl intézem,ahogy szoktam,korrekt árakon("nem titkos").Az árakat nagyjából megtudjátok nézni Ti is mindenről ill.bővebb infót az országról(utakról,forgalomról,ételekről,emberekről stb...) tudtok olvasni a fórumokon.Érdemes!!!
Első napra szendvics,üdítő,kávé legyen mindenkinél bőségesen.
Zöld kártya kötelező,esőruha legyen nálatok,személyit mindenhol elfogadják.Bakkártyával a legtöbb kútnál tudunk fizetni,de az eurót is jól váltják és elfogadják...
Fárasztó és hosszú út lesz,-főleg odafelé-,viszont úgy gondolom h talán van akinek egyszer megéri így is erre motorozni...,-nekem már volt részem benne nem egyszer de mindig voltak váratlan meglepő események,-jók is és kevésbé jók is!Nem bántam meg,-tény h nem egy"komfort-zóna"viszont annál érdekesebb...
Ha valakinek kérdése lenne az a mobilomon bármikor elér,-hívjon nyugodtan.A szállásról részletek a későbbiekben.
Esős idő esetén a túrát későbbi időpontra teszem,-ezt jelzem időben!

Üdv!

Túra adatlapja
Indulás:  2019.05.22. Szerda (06:30)
Érkezés:  2019.05.26. Vasárnap (19:00)
Túra hossza:  2600 Km
Utazó sebesség:  70 - 140 Km/h
Túra útvonala:
Lajosmizse M5 Shell kút 67-es km-Nis-Szkopje-OHRID-Leskovik-BERAT-Durres-Shkoder-Puka-Martici-CETINJ-Njegusi-Kotor-Lepetane(komp)-8-as út(!)-Dubrovnik-Makarska-Grubine-Tomislavgrad-RIPCI-Banjá Luka-Daruvár-Barcs-Marcali-M7-Budapest...
GoogleMap

Lehetséges találkozópontok
I.
II.
III.

Túrán 6 fő vesz részt
4 regisztrált motoros.
2 utas.
0 vendég.

Vegyél Te is részt a túrán. Jelentkezz!
Felhasználónév:
Jelszó:
Utas:
Vendég:
Találkozópont:
  A leiratkozáshoz jelöld be a négyzetet:
 

Túrára jelentkezők adatai
lajos66
Antal Lajos
Utas nélkül jön.
fzDiablo
Piróth Sándor
YAMAHA FZ6
Utas nélkül jön.
dl650
Győri Péter
Egy utast hoz magával.
Markopal
Markó Pál
HONDA XL1000V VARADERO
Egy utast hoz magával.
 

Ki van itt?

Jani2300 (aktív)

Legutóbbi bejegyzések


Hogyan motorozzál csapatban?
Zártkörű túrák szervezése
Közlekedési tanácsok motorosoknak
Pécs környéki motoros túraútvonalak
Hogyan tárold télen a motorodat?
További bejegyzések >>

Eseménynaptár


További programok >>
Motoros túrák, programok, találkozók, rendezvények, események
C Minden jog fenntartva 2006-2014 Vaslovasok.hu | Copyright és Adatvédelem | Médiaajánlat
IP címed:
34.238.189.171